Palvelut

Toimintaterapia

Maaka Terapia- ja ohjauspalvelut auttaa sinua jos tarvitset toimintaterapeutin tukea, vahvistamista ja apua arkea kuormittavien asioiden työstämisessä. Mielekäs toiminta sekä asiakkaan ja terapeutin välinen vuorovaikutussuhde ovat työn perusta. Sinä olet oman elämäsi asiantuntija ja minä terapeuttina autan sinua löytämään omat vahvuutesi sekä ne asiat, jotka saavat arjestasi mielekkään. Lapsen toimintaterapia on kehitystä ja toimintakykyä tukevaa kuntoutusta. Tavoitteena on mahdollistaa lapsen osallistumista arjen toimintoihin ja tukea sosiaalisia taitoja.

Toimintaterapiaan tarvitset palvelusetelin, joka myönnetään toimintaterapia-arvioinnin pohjalta Jyväskylän terveyspalveluista (JYTE) tai Seututerveyskeskuksesta. Myös Kelan kustantama kuntoutus on mahdollista.

Toiminta-alueeni on Jyväskylä, Muurame, Petäjävesi, Uurainen, Laukaa, Toivakka ja Joutsa. Teen sekä koti-, päiväkoti- että koulukäyntejä. Vastaanottokäynnit onnistuvat ToiMestan tiloissa Kuokkalassa, Jyväskylässä.

Pajapäivä vai Voimakirjatyöpaja?

Millaisen porukan kanssa sinä haluaisit rentoutua yhdessä käsillä tehden tai oman elämäsi asioita pohdiskellen? Ota yhteyttä ja pyydä tarjous. Hinta sovitaan aina valitun teeman, porukan koon ja käytettävän ajan mukaan.

Pajapäivä

Ihan loistavaa ystäväporukan tai työyhteisön tyky/tyhypäivän toimintaa on käsitöiden tekeminen yhdessä. Pajapäivään sopivia puuhaesimerkkejä:

 • Digiajan vastaisku: sidotaan käsin oma pieni muistivihko
 • Ajatustaulu: kierrätyskirjan kannesta tehdään tärkeän ajatuksen huoneentaulu.
 • Avaimet talteen: solmitaan avaimenperä tai kaulanauha katoamiseen taipuvaisille avaimille.
 • Väännetään rautalangasta:
  • pieni naulakko avaimille
  • karkkikippo kettukarkeille
  • pidike parhaalle kuvalle
  • valopuu syyspimeisiin iltoihin
 • Katseenvangitsija: solmitaan makrameetekniikalla seinävaate tai amppeli
 • Kaverikuva: mosaiikkitekniikalla kierrätysmateriaaleista tehdään henkilökuva kaverista -tai omasta itsestä.

Pajapäivän kesto ja sisältö sovitaan tarkemmin yhdessä tilaajan kanssa. Kestoaika 2 tunnista eteenpäin. Pajapäivä voidaan toteuttaa työpaikallasi tai muissa sopivissa tiloissa.

Voimakirjatyöpaja

Mitä minulle kuuluu ja mitä elämääni haluaisin? Mistä olen tähän tullut ja mihin suuntaan polkuni haluaisin jatkuvan? Voimakirjatyöpajassa tehdään kierrätyskirjasta oma voimakirja, johon kirjoitetaan ja kuvitetaan itselle merkityksellisiä ajatuksia, haaveita ja tavoitteita. Yhteisen  hetken jälkeen voi ajatuksia ja tunnelmia kirjoitella, keräillä ja kuvittaa kirjaan päiväkirjamaisesti.

Voimakirjatyöpaja toimii hyvin niin kaveriporukalle, työyhteisöille kuin osana leiri- tai kurssipäivää. Se antaa mukavan yhteisen tekemisen ja pohtimisen hetken, jonka jälkeen tunnet itseäsi ja kaveriasi taas vähän paremmin.

Voimakirjatyöpajaan tarvitaan aikaa vähintään kolme tuntia sekä rauhallista työskentelytilaa joko tilaajan omissa tai muualta vuokratuissa tiloissa.

”Voimakirjasta tuli hektisen arjen keskellä oleva oma tila, johon voin hetkeksi pysähtyä rauhoittumaan ja voimaantumaan”, kuvaili eräs Voimakrijatyöpajaan osallistunut jälkeenpäin.

Voimakirja