Kuka?

Olen Marjo Kalavainen, ammatiltani toimintaterapeutti ja kädentaitojen ohjaaja. Valmistuin toimintaterapeutiksi 2008 Jyväskylän ammattikorkeakoulusta ja kädentaitojen ohjaajaksi 2018 Taitokeskus Jyväskylästä. Olen tehnyt töitä lasten, nuorten ja aikuisen kanssa. Toimintaterapiassa on yhdessä asiakkaan kanssa opeteltu uusia arjen taitoja ja löydetty elämäniloa, jotta arki voisi olla jokaisella oman näköistä ja toimivaa. Perheen ja lähiympäristön huomioiminen työssä on tärkeää, jotta asiakkaan lähi-ihmisetkin voivat olla mukana uuden oppimisessa ja muutosten tukemisessa. Ohjaan myös erilaisten tekniikoiden kädentaitokursseja niin yksityisesti kuin kansalaisopistoissa.

Toimintaterapeuttina ja kädentaitojen ohjaajana iloitsen sellaisesta tekemisen meiningistä, jossa jokainen voi kokeilla omia taitojaan, harjoitella ja oppia uutta. Aina ei edes tarvitse onnistua, vaan yrittäminenkin riittää. Minussakin läikähtää ilo, kun saan seurata uuden taidon oppimista ja sen tuottamaa iloa: ”Wau, tällaisen sain aikaiseksi! En tiennyt, että osaisin!”

Koulutukset ja työkokemus

2020 oma yritys Maaka Terapia- ja ohjauspalvelut, jossa yhdistyy toimintaterapiapalvelut, kädentaitojen ohjaus ja taidekäsitöiden valmistus

2019 Käsityömestarin erikoisammattitutkinto, KSL Opintokeskus/Taito Keski-Suomi

2018 Käsityöntekijän ammattitutkinto, KSL Opintokeskus/Taito Keski-Suomi

2008 – 2018 toimintaterapeutti, Pajan Toimiva Oy, Jyväskylä

2008 Toimintaterapeutti AMK, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

1997 Ammatillisen opettajan pedagogiset opinnot, Jyväskylän ammatillinen opettajakorkeakoulu / JAMK

1985 -2007 parturi-kampaaja: opiskelijana, yrittäjänä ja työntekijänä